Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O CENAMA NESTANDARDNIH USLUGA "EPS DISTRIBUCIJE": Jedinstven cenovnik nestandardnih usluga EPS-a izjednačava cene ovih usluga na nivou cele Srbije


Obustava isporuke električne energije, ponovno priključenje mernog mesta posle obustave, isključenje, ali i zamena brojila zbog ispitivanja ispravnosti - od sada će se naplaćivati isto u celoj Srbiji.

To je posledica uvođenja jedinstvenog cenovnika za takozvane nestandardne usluge EPS-a.

Nestandardne usluge EPS-a nisu ništa novo, oduvek su postojale, ali su bile različite u zavisnosti od toga o kojoj elektrodistribuciji se radi. Sada je, formiranjem jedinstvenog operatora "EPS Distribucije", na nivou Republike cenovnik isti, a usluge koštaju znatno manje.

Osim takozvanih nestandardnih usluga, čije cene reguliše Nacionalna agencija za energetiku, "EPS Distribucija" smanjila je i cene drugih usluga.

Da pojasnimo, takozvane nestandardne usluge ne može da obavi niko osim "EPS Distribucije", pa je iz tog razloga Zakonom o energetici ("Sl. glasnik RS", br. 145/2014), predviđeno da Agencija za energetiku određuje njihove cene, kako se ne bi stvorio nekorektan monopolski polažaj na štetu potrošača.

Izvor: Vebsajt RTV, Borislav Despotović, 25.07.2016.
Naslov: Redakcija