Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

IPARD PROGRAM ZA REPUBLIKU SRBIJU ZA PERIOD 2014-2020. GODINE: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine spremno je da do kraja sprovede započetu proceduru uspostavljanja administrativne strukture neophodne za korišćenje sredstava iz pretpristupnih IPARD fondova


Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine u potpunosti je spremno da, u najkraćem mogućem roku, do kraja sprovede započetu proceduru uspostavljanja administrativne strukture neophodne za korišćenje sredstava iz pretpristupnih IPARD fondova, izjavila je ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.

Ona je, u razgovoru sa delegacijom revizora Generalnog direktorata za poljoprivredu EU, podsetila i na preduzete korake u tom cilju - od preseljenja Uprave za agrarna plaćanja iz Šapca u Beograd, kao jedan od ključnih uslova za korišćenje sredstava pretpristupnih EU fondova namenjenih ruralnom razvoju, do obezbeđivanja novih kadrova koji će u Upravi za agrarna plaćanja raditi na obrađivanju zahteva za dobijanje sredstava iz IPARD fonda.

Predstavnici revizora Generalnog direktorata ocenili su da period pred nama zahteva nastavak predanog rada stručnih timova ministarstva i nadležnih službi Evropske komisije, kao i da postoji dovoljno razloga za optimizam kada je reč o uspostavljanju administrativnih kapaciteta.

Delegacija revizora Evropske komisije boravi u Beogradu od 23. maja do 1. juna 2016. godine, u okviru misije u vezi poveravanja poslova za sprovođenje IPARD 2 programa.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 24.05.2016.
Naslov: Redakcija