Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI: Nacrt zakona biće poslat na doradu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja


Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti biće poslat na doradu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izjavila je potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Mihajlović je objasnila da će se pomenuto Ministarstvo baviti implementacijom budućih zakonskih rešenja i da više taj dokument neće razmatrati odbori.

Ona je ocenila da je dobro to što pomenuti Nacrt zakona nije vraćen na početak, kao što je to tražilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ali da istovremeno nije dobro što predlog tog zakonskog akta nije došao do Vlade.

Ono što nismo uspeli jeste da se zakon nađe na sednici Vlade zbog toga što Ministarstvo rada tvrdi da će biti problema sa njegovom implementacijom, navela je Mihajlović i dodala da će se zbog toga pomenuto Ministarstvo baviti rešenjima kako bi se prevazišao nastali problem.

Ona je iznela uverenje da u Nacrtu zakona nema nikakvih problema i da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja taj problem moći brzo da reši.

Na izradi tog Nacrta radilo se tri godine, navela je Mihajlović i dodala da je na tom poslu bilo angažovano više od 100 organizacija.

Izvor: Vebsajt Vlade Republike Srbije, 11.09.2017.
Naslov: Redakcija